Тиждень української мови та літератури📝📚

Уже традиційно в перші дні листопада в нашому навчальному закладі проходить тиждень української мови та літератури. Учителі-предметники упродовж тижня організували проведення ряду заходів. З метою підвищення орфографічної грамотності учні та вчителі приєднались до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Учні 7-Б класу провели інтелектуально-пізнавальну мовно-літературну гру “Слово до слова – зложиться мова “. Команди “Мовознавці ” та “Словограй ” змагалися між собою у п’яти раундах. Лінгвістична гра учням сподобалась, адже вони змогли поглибити свої знання.

У 5-Б класі була проведена виховна година “Плекайте мову…”
Учні ознайомилися із цікавими фактами про рідну мову, залюбки читали вірші, закликали берегти та примножувати традиції наших предків.

У 5-В класі пройшла виховна година ” Мова моя материнська”. Протягом свята звучали вірші та пісні про рідну мову, учні розгадували кросворди, ребуси, загадки, читали вислови та цікаві замітки про мову.

Учні шостих класів стали учасниками мовного конкурсу “Віват, інтелект!” Цей конкурс дав можливість перевірити знання, ерудицію школярів, а для когось це була можливість дізнатися щось нове.

Одинадцятикласники підготували для п’ятих класів флешмоб “Країна Фонетика”. Виховний захід був спрямований на піднесення престижу української мови серед молоді, виховання в підростаючого покоління поваги до мови свого народу, його культури і традицій.

Завершився предметний тиждень, а любов до рідної мови залишається на все життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *